понеділок, 28 липня 2014 р.

Чому фортепіано - один з найперспективніших музичних інструментів?

Дитина виявила здібності до музики? Варто віддати її вчитися. Який же інструмент вибрати, або чому варто вибрати саме фортепіано?

1. Фортепіано – універсальний інструмент. Клавіатура фортепіано є основою для багатьох клавішних інструментів: від клавесина, предка фортепіано, до акордеона, органа та синтезатора. Хто вміє грати на фортепіано зможе навчитися грати і на цих інструментах.

2. Розвиваються обидві півкулі головного мозку, адже задіяні обидві руки; Тому й права півкуля, що відповідає за творчість, у піаніста, відповідно, більш розвинена, ніж, скажімо, у бандуриста.


3. Читання нот з листа, слух - саме ці якості прекрасно розвинені у піаністів та виконавців на скрипкових інструментах. Тільки піаніст охоплює одразу більший обсях (акорд по вертикалі)

4. Фразування та музичне мислення найбільше розвинені у скрипалів, диригентів та піаністів. Без цього їм ніяк. Саме ці інструменталісти розуміють як вести фразу і як вести мову. Ця відмінність дуже дається взнаки і при виконанні на інших інструментах і при співі.

5. Пальці можуть стати довшими, розтяжка (шпагат) руки зростає. Можете досягти на клавіатурі від F1 до  F12 без особливої напруги? Піаністові це заввиграшки.

6. Рухливість рук. Легкість і моторика рук піаніста набагато більші, ніж у звичайної людини.

7. Універсальність виконавця: піаніст може виступати як акомпаніатор, соло-виконавець, людина-оркестр, композитор, імпровізатор тощо.

8. Велика кількість нотного матеріалу. Для виконання на піаніно перекладаються ноти усіх інших інструментів, оркестру (так званий клавір); популярна музика легко і приємно звучить саме на фортепіано.

Знаєте ще? Пишіть у коментарях!



Сподобалось?
Додавайся в ґуґл+: score.wir.org.ua/plus
Підпишися у фейсбуці - https://www.facebook.com/sheet.music.online
Це ноти: транспозиція, набір, видавничі послуги.
Сьогодні не потрібно, а завтра шукатимеш -
наперед дякую!
Ми - українці. Тримаймося купи!

Немає коментарів:

Дописати коментар