суботу, 27 вересня 2014 р.

Перевага недосконалих


Усі ми чогось прагнемо. Хтось прагне повалятись на дивані і подивитись наступну серію улюбленої мильної опери, а хтось прагне звершень і нових висот. Чого досягають різні люди?
Парадокс у тому, що всі досягають те, до чого йдуть. Тільки ось ціль призначення у всіх різна, тому й результат відрізняється. Хто йде до телевізора стає професійним телеглядачем. Розвивається здатність спостерігати "картинку" і відповідно на неї реагувати чи ігнорувати.
Хто йде до мети - той також її отримує. Чи в більшій мірі, чи в меншій.
"Не бійтеся ідеалу, він Вам не загрожує". Справді, платонівська "ідея" у нашому недосконалому світі недосяжна. Але, коли І.Кант це усвідомив, він нам довів, що цього й не варто прагнути.
Є певні об'єкти, що у сучасному світі уважаються "піком", "максимумом", ідеальними. Але у них є свій мінус: вони кращими вже не стануть. Ідеалізують їх сутність саме люди, що спостерігають на них знизу. А люди що не спростерігають - жодної реакції і не виявлять, їм це розуміння недоступне."Ave Maria" sheet music
Перевагою ж недосконалих є можливість досягнути нових звершень і перевершити ідеал.
Коли ідеал зображають як частину гіперболи, де до нього можна наблизитись на нікчемно малу відстань, та досягти не можливо - не вірте. Можна перевершити межу ідеального, при чому далеко не досконалими засобами. Треба тільки прагнути. Download "Ave Maria" scores

Немає коментарів:

Дописати коментар